Aktiviti sup daging adalah bagi tema Haiwan ternakan. ini adalah untuk memperkenalkan haiwan ternakan kepada kanak-kanak. Kanak-kanak diberi peluang untuk memotong daging dan kentang tersebut. Selain itu di beri peluang untuk menuang air serta mengacau sup tersebut. Pendidik turut memberikan peluang kepada kanak-kanak untuk merasa garam bagi mengetahui rasa garam.
Pendidik menunjukkan struktur daging setelah di masak di mana sebelum di masak daging berwarna kemerah-merahan dan apabila masak berwarna keputih-putihan
Pendidik memeberi peluang kepada kanak-kanak menghidu rempah tumis sambil diperhatikan oleh Dr Azizah.
Pendidik memberi peluang kepada sajidah mengacau sup. Amboi ramainya penonton...
Ok kita tutup periuk ni dulu dan tunggu sup daging kita masak k..
Selepas tu barulah kita boleh makan.
Masing-masing tidak sabar untuk merasa sup daging yang dihasilkan oleh mereka sendiri.
No comments:
Post a Comment